Die Einheitsfeldmütze

De Einheitsfeldmutze is een veldpet die vanaf 1943 voor alle soldaten van de Wehrmacht werd ingevoerd. Met de opbouw van de Wehrmacht werd er voor alle manschappen en onderofficieren in 1934 een nieuwe Feldmütze ingevoerd. Deze Feldmütze staat ook wel bekend als het Schiffchen. In de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog gingen de Gebirgsjäger de Bergmütze gebruiken. De klep van de Bergmütze beschermde het gezicht van de soldaat tegen de zon. De Wehrmacht zag voordelen in een veldpet met klep en besloot om de Schiffchen en Bergmütze te combineren tot de Einheitsfeldmütze.

De Einheitsfeldmütze was erg populair bij soldaten van de Wehrmacht. Aan het einde van de oorlog werd hij daarom veel gedragen. Dat is ook de reden dat deze veldpet binnen onze werkgroep veel te vinden is. Hieronder de belangrijkste kenmerken van de Einheitsfeldmütze.

De Einheitsfeldmutze is een veldpet die vanaf 1943 voor alle soldaten van de Wehrmacht werd ingevoerd. De Einheitsfeldmütze was erg populair bij soldaten van de Wehrmacht.
Met dank aan www.fjm44.com

1 gedachte over “Die Einheitsfeldmütze”

  1. Pingback: Verbeter je Einheitsfeldmütze – Die Volksgrenadiere

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.