De Vorschule

Om lid te worden van onze werkgroep moet je 17 jaar zijn. Ben jij jonger dan 17 jaar, maar kun je niet wachten tot je lid mag worden van ‘Die Volksgrenadiere’? Dan hebben wij nu voor jou dé oplossing om je alvast voor te bereiden op je lidmaatschap bij ons. Je kunt je namelijk aansluiten bij onze ‘Vorschule’. Wat dit precies inhoudt zullen wij hieronder uitleggen.

Wat is de Vorschule?

Historisch gezien was het Wehrmelde-amt de plek waar jonge dienstplichtigen zich voor het eerst meldde voor hun dienst in de Wehrmacht. Voor beroepsmilitairen begon hun carrière eerder al bij de ‘Unteroffiziervorschule’. Voor de herkenbaarheid noemen wij onze begeleiding van jonge Rekruten de ‘Vorschule’. Als jij je bij onze Vorschule aanmeldt gaan wij jou voor wat betreft de aankoop van spullen voorbereiden op een lidmaatschap in onze werkgroep. Je komt onder begeleiding te staan van de leden van onze werkgroep die normaal gesproken ook nieuwe leden begeleiden bij de aankoop van hun spullen.

Als jij je zuurverdiende geld niet wil uitgeven aan de verkeerde spullen en je gelijk een streepje voor wilt hebben wanneer je lid wordt van onze groep, dan is dit de plek waar jij je kunt melden. Omdat je waarschijnlijk nog in de groei bent zullen wij ons daarbij richten op de uitrustingsstukken die niet maat gebonden zijn. Denk daarbij aan een veldfles of een eetketel.

Hoe gaan we jou begeleiden?

Binnen onze werkgroep maken wij veelvuldig gebruik van het programma discord. Discord heeft verschillende functies, waaronder een uitgebreide forumfunctie waar allerlei onderwerpen besproken kunnen worden. Daarnaast kan discord natuurlijk ook gebruikt worden om elkaar live te spreken. Je bent welkom om je op een avond bij ons te voegen in de spraak kanalen!

Voor alle deelnemers aan de Vorschule maken wij speciaal een chatkanaal waar je bijna 24/7 begeleiding kunt krijgen van onze leden. Op dit kanaal gaan wij jou helpen om de goede spullen aan te schaffen. Wij helpen jou om de juiste spullen bij de juiste webshops te bestellen en daarmee voorkomen we dat jij uit enthousiasme de verkeerde spullen koopt die je dan vervolgens bij je lidmaatschap van onze werkgroep weer moet vervangen.

Voorwaarde voor de Vorschule

Deelname aan de Vorschule is geheel vrijblijvend voor jou als deelnemer, maar ook voor ons als werkgroep. Jij kunt op elk moment beslissen om te stoppen met de Vorschule. Je kunt ook als je 17 jaar wordt alsnog beslissen om geen lid te worden van onze werkgroep. Daar staat tegenover dat als je wel lid wil worden, wij niet verplicht zijn om jou in onze werkgroep aan te nemen. We gaan met jou de normale procedure volgen zoals we met alle andere nieuwe aanmeldingen ook zouden doen. Over deze procedure kun je alles lezen op deze pagina. Voordeel van de Vorschule is wel dat wij jou al een beetje leren kennen en jij ons.

Verder is deelname aan de Vorschule alleen mogelijk met toestemming van je ouders of verzorgers. Het is daarbij belangrijk om te weten dat onze hobby best wel ‘gevoelig’ kan zijn. Wij willen daarbij nogmaals duidelijk maken dat onze groep zich distantieert van elke vorm van associatie met het fascisme of soortgelijke organisaties. Als jouw ouders desondanks, om wat voor reden dan ook, niet akkoord gaan met jouw deelname, dan kunnen wij jou niet begeleiden. Wij gaan niet controleren of je toestemming van je ouders of verzorgers hebt gekregen, het aanmelden voor de Vorschule is dus geheel je eigen verantwoordelijkheid.

Waar kun jij je aanmelden voor de Vorschule?

De hierboven staande informatie kort samengevat, als jij:

  • Jonger bent dan 17 jaar,
  • Een Duitse soldaat wil gaan re-enacten,
  • Lid wil worden van ‘Die Volksgrenadiere’,
  • Wat spaargeld over hebt om al wat spullen voor de re-enactment hobby te kopen,

Dan is de Vorschule iets voor jou!

Je kunt je aanmelden door naar ons discord kanaal te gaan en in het tekstkanaal #openbaar aan te geven dat jij je wil aanmelden voor de Vorschule.

De link naar ons openbare discord kanaal is:
https://discord.gg/rgkwDZY

Wij hopen je snel te kunnen ontmoeten op ons discord kanaal!