Lid worden

Leuk dat je interesse hebt in onze werkgroep. Overweeg je lid te worden? Op deze pagina zullen we nader toelichten naar wie wij op zoek zijn. Ook zullen wij ingaan op wat je moet weten voordat je lid wordt en hoe de procedure om lid te worden verloopt.

Naar wie zijn wij op zoek?

Vanaf 17 jaar kun je bij ons lid worden. De eenheid die wij uitbeelden bestond uit soldaten van verschillende leeftijden. Daarom geldt er bij ons ook geen maximale leeftijd voor aanmelding. Fitheid is echter wel een vereiste, omdat onze uitbeelding fysiek (en mentaal) enigszins belastend kan zijn.

Ben jij jonger dan 17 jaar? Klik dan hier voor onze Vorschule!

Het uitbeelden van een reguliere infanterie Zug (Duits voor ‘peloton’) heeft onze focus. Wanneer je lid bent van onze werkgroep kan en wil je je gedragen als een soldaat in een Gruppe binnen onze Zug. Dat betekent dat je als lid van de werkgroep meedoet aan de normale militaire activiteiten die een soldaat ook zou uitvoeren.

Onze uitbeelding willen we authentiek houden, dat betekent dat ook wij soms moeten afzien. We maken geen gebruik van moderne gebruiksvoorwerpen. Als de soldaten kou zouden lijden, lijden wij ook kou. Ook regen tijdens een evenement, houdt ons niet tegen. Hoewel er oog is voor de gezondheid van onze leden, verwachten we dat de barre omstandigheden waar een Duitse soldaat mee te maken had, ook door jou worden doorstaan. Onderzoek en ontwikkeling zijn belangrijke aspecten van deze hobby. Het gaat ons niet om het ‘leuke plaatje’ of om het avontuur alleen, maar om de beleving van de situatie toen. We streven naar authenticiteit op het gebied van gedrag, uniformering en velduitrusting.

Ben je nog steeds geïnteresseerd? Ben je bereid het uiterste van jezelf te vragen zowel fysiek als mentaal om gezamenlijk tot een realistische uitbeelding te komen?
Houd je van saamhorigheid en heb je zin in avonturen met een groot realiteitsgehalte? Als je antwoord hierop een volmondig ‘ja’ is, dan zijn wij op zoek naar jou!

Recruitment-poster-facebook-PNG-olijtpmsbfw7emlccdj6kc4hkz4uya5w7l3nzcttvc

Wat hebben wij jou te bieden?

We hebben net geschetst wat wij van jou verwachten maar, als lid kun jij natuurlijk ook wat van ons verwachten. Tijdens de evenementen zal je leerzame en avontuurlijke ervaringen op doen. Kameraadschap en saamhorigheid zijn bijzondere elementen die hier ook zeker bij horen en van groot belang zijn. Dit alles bieden wij in een authentieke setting, die steeds weer wat verbeterd zal worden. Je zal gedegen ondersteuning en training krijgen om het leven van een Duitse soldaat tijdens de oorlog zo goed mogelijk te reconstrueren. Maar wellicht kunnen wij ook van jouw kennis en ervaring leren.

Kampfschule Die Volksgrenadiere

Voordat je lid wordt

Voordat je lid wordt, willen we een paar punten benadrukken. Het re-enacten van een Duitse soldaat in de Tweede Wereldoorlog is een gevoelig onderwerp. Wij beelden slechts de gewone Duitse soldaat, zonder politieke motieven, uit. Toch kunnen mensen om je heen hier heftig op reageren. Houd hier alsjeblieft rekening mee. We willen graag dat nieuwe leden goed weten waar zij aan beginnen.

Het materiaal wat wij gebruiken tijdens de reconstructies, is ons eigen kostbare bezit. Als nieuw lid krijg je begeleiding bij je aankopen, zodat je binnen een jaar de juiste spullen in je bezit hebt. De kosten van een basisuitrusting, zonder wapen, bedragen ongeveer €1000,-. Denk eraan dat het een basisuitrusting is; wij zijn continu in ontwikkeling, dus er zal in de loop der jaren door nieuwe inzichten en gebruik soms ook spullen verbeterd of vervangen moeten worden.

Tenslotte, ook deze hobby kost tijd. De evenementen beginnen vaak al op vrijdagavond en duren tot en met zondag. Meestal zullen deze plaatsvinden in Nederland. Leden zijn verplicht minstens twee keer per jaar een compleet weekend actief mee te doen, al hopen we natuurlijk iedereen veel vaker te zien. Denk eraan dat buiten de weekenden om onderzoek en het onderhoud van materiaal ook tijd en geld kan kosten.

De procedure om lid te worden

Onderaan deze pagina vind je een button naar het contactformulier waarmee je jezelf kan aanmelden. Vul je gegevens in en schrijf iets over jezelf. Na aanmelding nemen we contact met je op en gaan we samen een aantal vervolgstappen zetten. Er vindt 1 of 2 weken na je aanmelding een ballotagegesprek (een soort sollicitatiegesprek) plaats. We zullen tijdens dat gesprek met drie leden van de werkgroep onderzoeken of je binnen de werkgroep past. De vragen die je kunt verwachten gaan onder meer over wie je bent en wat je motivatie is om een Duitse soldaat uit te gaan beelden.

De leden die het gesprek met jou voeren, schrijven na het ballotagegesprek een advies aan de leden van de werkgroep. De leden van de werkgroep zullen op basis van het advies, stemmen over jouw toelating. Het stemmen kan ongeveer een week duren. Niet iedereen wordt toegelaten. Als een voldoende aantal leden heeft gestemd voor toetreding, ben je officieel aspirant-lid. Na het invullen van het inschrijfformulier, het betalen van het lidmaatschap (€25,- per jaar), het doornemen van het huishoudelijk reglement en andere procedurele stappen, gaan we een jaar lang bekijken wat voor persoon jij bent. Wij zijn bijvoorbeeld nieuwsgierig naar hoe je functioneert in de groep. In dat aspirant-jaar zal je begeleid worden bij de aanschaf van je uitrusting, maar het belangrijkste is: je zal voor het eerst actief deel uitmaken van de groep!

Zodra je een jaar lang actief aspirant-lid bent geweest en er blijkt wederzijds een goede ‘klik’ te zijn, word je automatisch een volwaardig lid. Als je volwaardig lid bent kun je op zoek gaan naar een eigen wapen. Ook tijdens die procedure zullen wij je begeleiden.

Is je interesse gewekt en wil je lid worden, klik dan op deze button: